Cum poți depista la timp?

Autoexaminarea sânilor, un ritual pentru sănătatea ta!

Indiferent dacă ajungi sau nu la Cancel Cancer, ai câteva sfaturi care te pot ajuta să depistezi dacă ceva este în neregulă.

Stând în fața oglinzii

  1. Ridică brațele la ceafă și observă aspectul sânilor. Există modificări în forma sau culoarea sânilor? Observi că pielea este lăsată sau prezintă semne precum ridurile?
  2. Verifică aspectul sânilor în aceeași poziție dar cu mâinile pe șolduri.
  3. Observă dacă mamelonul are scurgeri. Acesta ar trebui să fie vizibile la o ușoară strângere a mamelonului.
  4. Așază mâna stângă la ceafă și mâna dreaptă pe sânul stâng. Palpează delicat sânul cu cele 3 degete din mijlocul mâinii începând de la baza acestuia până la nivelul mamelonului pentru a observa existența umflăturilor sau nodulilor. Repetă procedeul pentru sânul stâng.

Stând întinsă pe pat

  1. Așază o pernă moale sau un prosop sub umărul stâng și pune brațul stâng sub cap. Palpează cu cele 3 degete mijlocii ale mâinii drepte sânul stâng, apăsând ușor și mișcând mâna în sens circular începând de la axilă până la stern și de la mamelon până la baza sânului. Repetă procedeul și pentru sânul drept.
  2. Așază o mână pe lângă corp și cu cealaltă palpează ușor zona axilei. Nu ignora niciodată o umflătură ori o modificare de textură sau aspect pe care le descoperi la nivelul sânului!

Partenerii noștri:

Fundația Regina MariaAsociația AmazoniaAsociația M.A.M.E.Caravana cu mediciFederația Asociațiilor Bolnavilor de CancerFundația Prețuieste ViațaHospice Casa Sperantei

Vino alături de noi, înscrie-te aici pentru a primi
noutăți despre activitățile noastre:


© 2018 AVON COSMETICS ROMÂNIA Politica de prelucrare a datelor personale Politica Avon privind modulele cookie CONTACT